De gezelligheid en het gebruiksgemak van een gashaard

Een gashaard (ook wel gaskachel genoemd) is een haard die gebruik maakt van gas als brandstof. Oorspronkelijk werkten gaskachels op lichtgas. Echter, de opkomst van het aardgas zorgde voor een revolutie in de ontwikkeling en opkomst van dit soort kachels.

 

Veel gebruiksgemak

Tegenwoordig is een gashaard een goed alternatief voor een houtkachel. Ondanks dat er niet gebruik wordt gemaakt van echt hout, lijkt het vaak alsnog alsof het houthaard is. Deze kachelsoort heeft dus alle kenmerken van een houtkachel, maar dan met veel modern gebruiksgemak. Een van deze gebruiksgemakken is dat je met behulp van een afstandsbediening zelf de temperatuur kunt regelen. Wil je de temperatuur wat opschroeven, dan kun je met één druk op de knop de grote van de vlammen instellen. Ook is een stukje gebruiksgemak dat je geen last heeft van troep of geur bij het opstoken van jouw kachel.

 

Soorten gashaarden

Er bestaat een grote verscheidenheid aan soorten gaskachels. Door deze variëteit aan gashaarden is er voor iedereen wel één naar wens te vinden. Wil je bijvoorbeeld een moderne gashaard of een retro gashaard? Heden ten dage is alles is mogelijk. Of het nu gaat om grootte, stijl of soort.

 

Brandstof kosten

Veel mensen denken dat het gebruik van gas als brandstof veel duurder is dan het gebruik van andere brandstoffen zoals hout of pellets. Dit hoeft per definitie niet te kloppen. Als wij uit gaan van een gasprijs van 60 eurocent per uur en een gemiddelde stooktijd van 4 uren per dag, moet men rekening houden met kosten van ongeveer 2 euro per dag. Uiteraard zul je niet iedere dag de gashaard gebruiken, waardoor dit op jaarbasis te overzien valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *