Een gashaard brengt zowel gemak als gezelligheid

Wanneer je de comfort en sfeer wilt ervaren van een houtkachel, maar daarentegen niet de ongemakken ervan wilt hebben, kun je tegenwoordig kiezen voor een gashaard of gaskachel. Ondanks dat je niet gebruik hoeft te maken van echt hout en dus niet achteraf as hoeft op te ruimen, lijkt het met een gashaard alsnog of je wel echt hout gebruikt. Er zijn tal van andere voordelen te benoemen die een gaskachel heeft ten opzichte van een houtkachel. Het is een moderne keuze met nog meer gebruikersgemak.

 

Al het goede van het oude

Zoals vermeld heb je bij het gebruik van een gashaard niet de gebruikelijke ongemakken die je bij een houtkachel kunt verwachten. Zo laat de gashaard geen rotzooi achter als roet of as en komt er ook geen onprettige geur vrij wanneer je het vuur opstookt. Ook is er weinig voor nodig om het vuur op de juiste temperatuur in te stellen. Waar je bij een houtkachel extra hout op de kachel moet gooien en moet zorgen voor een hele voorraad hout, hoef je met een gashaard enkel maar op een knop van de afstandsbediening te drukken. Hiermee kun je heel gemakkelijk, vanuit de comfort van je ligstoel, de temperatuur regelen. Tevens hoe je niet te wachten totdat het vuur gedoofd is, indien je onverwachts snel de deur uit moet. De gashaard biedt je zo toch het goede van de aloude, vertrouwde en knusse houtkachel en het gemak door moderne technologie. Een gashaard welke voornamelijk voor de sfeer is, word ook wel sfeerhaard of sierhaard genoemd.

 

Verschillende modellen

Met een gashaard kun je kiezen uit verschillende stijlen in design. Wil je het vertrouwde gevoel van een openhaard, dan is dit zeker mogelijk. Je kunt daarentegen ook kiezen voor meer alledaagse modellen die een meer futuristisch gevoel geven aan je interieur. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Er zit ongetwijfeld een uitvoering tussen die helemaal past in het design van jouw woning. De modellen bieden allemaal een hoog rendement en bieden zo een milieubewuste keuze.

 

Plaatsing gashaard is maatwerk

Om een goede overweging te kunnen maken welke gashaard het beste past in je interieur, dien je vooraf goed te bepalen wat je precies wilt. Gaat het je bij de aanschaf van een haard voornamelijk om de hoeveelheid warmte die het afgeeft of vind je ook de uitstraling belangrijk? Hoe de gashaard eruit gaat zien, hangt helemaal af van jouw wens en smaak. Verder is het belangrijk in kaart te krijgen hoe groot de ruimtes zijn die de gashaard moet verwarmen en hoeveel je er eventueel nodig zult hebben, in geval je woning meerdere ruime vertrekken heeft. Naast het uitzoeken van een mooi uitziend model, komt er dus ook nog wat pas- en meetwerk bij kijken om de perfecte match te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *