Een schouw is de verpakking van uw haard of kachel

Je zou een schouw kunnen beschouwen als de verpakking van je haard of kachel. Een schouw is als het ware de omlijsting van de haard of kachel. Van oudsher wordt de schouw gebruikt als esthetische omlijsting van een kachel. De schouw is aangesloten op het rookkanaal en staat daarom vaak een stukje de kamer in. Tegenwoordig bestaan er ook moderne schouwen. Deze kunnen ook helemaal passen in een strak interieur en zijn vaak prachtig gestuukt.

De stacked Stone schouw van ClassiclameEen schouw geeft karakter aan iedere haard of kachel

Naar wat voor soort kachel je voorkeur ook naar uit gaat, een schouw is altijd mogelijk. Een schouw is vaak erg sfeervol en geeft een authentiek karakter aan het huis. Van oudsher was een schouw ook het centrale element in de woonkamer. Vaak werd er op het plateau aan de bovenkant van de schouw allerlei ornamenten getoond ter versiering van de ruimte. Er zijn veel verschillende modellen schouwen verkrijgbaar, van klassiek tot modern en van rijkelijk versierd tot strak en onopvallend. Er is daarom een bijpassende schouw voor elk interieur.

 

Het materiaal van een schouw

Een schouw kan heel veel verschillende soorten materialen gemaakt worden. Over het algemeen wordt een schouw gemaakt van bakstenen, marmer, graniet, hout, zandsteen, kalksteen of andere natuurstenen. De mogelijke steensoorten zijn vrijwel eindeloos. Je kunt dus het soort materiaal aanpassen op het soort interieur dat je wilt uitstralen met je woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *