Een waterdamphaard geeft verrassend effect

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, waterdamp in combinatie met de gedachte aan vuur, toch is een waterdamphaard een prachtige optie wanneer je graag het haardeffect wilt ervaren, zonder echt hout te gebruiken. Met een waterdamphaard haal je een elektrische sfeerhaard in huis die de illusie geeft van echt vuur.

 

3D effect door mist

De waterdamp zorgt voor een extreem fijne mist, waardoor op onvoorstelbare wijze een vuur ontstaat die je door het 3D effect van verschillende kanten kunt bekijken. Vaak is er geen glas voor geplaatst waardoor het vuur nog realistischer wordt. Uiteraard kun je er alsnog voor kiezen om een klassieke schouw of haard erom heen te bouwen, zodat het toch meer het gevoel van een echt haardvuur geeft. De temperatuur van de waterdamphaard is te regelen met thermostaat, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel warmte de haard moet afgeven.

 

Room divider model

De waterdamphaard leent zich door de constructie echter ook perfect als een doorkijkhaard die verschillende ruimtes in je woning met elkaar verbindt. Zo kun je vanuit beide kamers genieten van hetzelfde haardvuur en ook zien wat er in de andere kamer gebeurt. Je woning wordt zo nog meer één geheel, verbonden door sfeer en uitstraling. Het room divider model geeft de mogelijkheid om het haardvuur vanuit verschillende delen van de kamer te bekijken, zodat je niet in elke kamer apart een haard hoeft te plaatsen. Ook de warmte wordt zo gemakkelijker verspreid over meerdere ruimtes.

 

Nog meer opties

Uiteraard kun je ook kiezen voor de meer traditionele modellen. Deze komen met schouw en ook hierin zijn de keuzes oneindig. Je kunt de uitstraling van de schouw geheel afstemmen op het interieur van de woning, zodat het volledig past in het design. Ook zijn er modellen waterdamphaarden die je aan de wand kunt bevestigen. Dit kan een heel apart en unieke uitstraling geven en extra sfeer bieden voor je woonomgeving. De waterdamphaarden zijn voornamelijk voor de sier, vandaar dat dit soort haarden ook wel sierhaarden genoemd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *