Gemakkelijk je terras verwarmen

Terrasstralers zijn een soort verwarming die voornamelijk worden gebruikt voor terrassen in de tuin. Dit is een erg simpele manier om een gedeelte van je tuin te verwarmen. De meeste terrasstralers maken gebruik van infrarood stralers. Er wordt infrarood straling vrijgegeven in de ruimte. Het voordeel van deze soort warmte is dat deze alleen door vaste objecten worden opgenomen. Op deze manier gaat er niet al te veel warmte verloren in de lucht.

Terrasstraler

Verschillende soorten en maten

Er zijn vele verschillende soorten terrasstralers. De meeste maken gebruik van infrarood straling, maar er zijn ook terrasstralers die gebruik maken van gas. De meeste terrasstralers zijn hangende lampen die worden gemonteerd in bijvoorbeeld een prieeltje. Echter, er zijn ook staande statieven of verwarmende terrasstralers die aan de wand worden gemonteerd. Over het algemeen worden de lampen aangesloten met een stekker. Deze vorm van terrasverwarming is dus eenvoudig en vergt normaliter geen ingewikkelde installatie procedure.

Je verwarmt niet de lucht in de tuin

Zoals gezegd worden uitsluitend vaste objecten verwarmd en niet de lucht. Indien je lekker in je tuin zit met de terrasstralen aan zul je zelf onmiddellijk de aangename warmte ervaren. De overige warmte wordt ‘opgeslagen’ in andere voorwerpen zoals meubilair en vloeren. Vervolgens wordt deze warmte door deze voorwerpen weer geconverteerd waardoor er een fijne warmte in de ruimte ontstaat. Deze vorm van elektrische verwarming van je tuin is erg efficiĆ«nt en ook niet duur. Het rendement ligt hoog; vrijwel alle stroom wordt omgezet in directe warmtestraling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *