Haal warmte naar buiten

Misschien heb je binnen al een mooie haard of kachel staan en wil je je verdiepen in de mogelijkheden om ook buiten een dergelijke bron aan warmte te plaatsen, om in de lange zomeravonden meer tijd buiten door te brengen. Alhoewel de warmte van de dag vaak nog wel even blijft hangen, kan het naarmate je in de kleinere uurtjes komt, best frisjes worden. Toch is het dan jammer als je je met je bezoek naar binnen moet verplaatsten. Een buitenhaard is dan de aangewezen methode om voldoende warmte te genereren zodat je nog even langer buiten kunt blijven.

 

Gas of hout op de buitenhaard

Wanneer je het leuk vindt om meer tijd en aandacht te besteden aan je buitenhaard en je kunt genieten van de extra dimensie die een houtkachel biedt, wat betreft het daadwerkelijk stoken en aanhouden van het vuur, dan is dit een ideale optie als buitenhaard. Hierin zijn tal van mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een echte houten buitenhaard of een houtkachel. Met een wat hogere houthaard kan de rook gemakkelijker worden afgevoerd en zullen je buren minder belast worden met rookvorming of vervelende geuren. Iets minder belastend is daarentegen de gashaard. Hiervoor kun je flessengas of aardgas gebruiken. Met name een buitenhaard aardgas kan goed op een buitenstopcontact worden aangesloten.

 

Soorten buitenhaard

Voor een buitenhaard met een hout- als een gasbrandstof is een ruim assortiment aan opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor vrijstaande kachels, die je overal waar je wilt kunt neerzetten. Daarnaast zijn er heaters die je kunt ophangen. Deze zullen minder ruimte innemen en alsnog voldoende warmte afgeven, zodat het heerlijk vertoeven is buiten. Het is zelfs mogelijk om een buitenhaard op hout of gas in te bouwen in een buitenterras of buitenhuis. Zo lijkt het helemaal of je binnen naar buiten hebt gehaald. In dit geval kun je tevens kiezen voor een mooie schouw om het geheel af te maken.

 

Verlengde zomeravonden

Zomeravonden waren nog nooit zo gezellig en sfeervol. Je kunt gewoon met je vrienden en familie de avonden buiten doorbrengen, zonder last te hebben van de koele avondlucht. Met een buitenhaard maak je de dagen op behaaglijke wijze gemoedelijk lang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *