Praktische haard met bio ethanol

Een bio ethanol haard lijkt in niets meer op de oude klassieke openhaard met stenen schoorsteen en past voortreffelijk in ieder moderne, strakke en eigentijdse inrichting. Het is niet enkel functioneel, maar biedt ook zeker op aantrekkelijke wijze de aandacht als decoratiestuk in je woning. Het staat dan ook niet zomaar bekend als ultieme sfeerhaard.

 

Geen restafval of roetvlekken

Een haard die brandt op bio ethanol is praktisch in gebruik. Er is weinig voor nodig om de kachel aan te zetten en je hebt er ook achteraf weinig werk aan, doordat er geen roet of as vrijkomt door de verbranding. Er is zelfs niet sprake van rookvorming, waardoor je geen rookkanaal hoeft te maken waardoor de rook, roet of as door naar buiten hoeft te stromen. Dit maakt dit type kachel tot een supermodern model. De ontsteking verloopt hetzelfde als bij een kaars, waarbij eveneens CO2 en waterdamp vrijkomt, echter zonder het risico op kringen op je plafond. Hoewel het wel wat zuurstof vraagt uit je woning, zul je dit gemakkelijk kunnen aanvullen door goed de woning te ventileren.

 

Hoe gaat het in werking?

Een haard branden met bio ethanol houdt je verbranding schoon en veilig. Er wordt een biologische brandstof gebruikt die vrijkomt uit keramisch steen. Doordat de brandstof biologisch is, heeft dit gelijk een milieuvriendelijke uitwerking. Doordat er geen rookafvoer nodig is, zijn de bio ethanol haarden in elke ruimte van je woning plaatsbaar. Het is bovendien veilig om de haard te branden met bio ethanol, doordat het verdampte gas zorgt voor een gelijkmatige verbranding.

 

Keuze te over

Een bio ethanol haard zorgt naast voldoende effectieve warmte bovendien voor een gezellige sfeer in je woonomgeving. De keuze in modellen zijn tevens gevarieerd, waardoor er volop mogelijkheden zijn om de haard af te stemmen op de rest van het interieur design. Je kunt kiezen voor een moderne variant, maar uiteraard ook voor een meer klassieker model.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *