Sfeer en warmte met een buitenhaard

In de winter kan een haard binnen een aanlokkelijke sfeermaker zijn. Heerlijk knus met een groepje rondom het haardvuur verhalen vertellen of een spelletje doen. In de zomer bieden de lange zomeravonden juist weer gelegenheid om tot de latere uurtjes heerlijk buiten te genieten van de frisse buitenlucht, het lezen van boeken of het gezelschap van vrienden en familie. Al kan het weer nog weleens kil gaan aanvoelen, naarmate het later wordt. Met een buitenhaard vang je het beste van beide seizoenen, doordat je zo een bron van warmte en gezelligheid in je tuin kunt zetten.

 

Meer baat bij een buitenhaard

Door een buitenhaard aan te schaffen, kun je veel langer buiten blijven en kun je meer uit de gezellige zomerdagen halen. Tot laat in de avond wordt het mogelijk om gewoon buiten te blijven, zonder dat de kou in de weg gaat zitten. Door het gezellige vuur wordt er tevens meer sfeer geboden. Je kunt de buitenhaard op het terras zetten, meer in het gras, maar net zo gemakkelijk op een balkon wanneer je geen tuin tot je beschikking hebt. Doordat de modellen zo uiteenlopend zijn, kun je er één uitkiezen die volkomen geschikt is voor de omgeving waarin de buitenhaard wordt neergezet.

 

Tuinhaard voor multifunctioneel gebruik

Er zijn tuinhaarden verkrijgbaar die het gehele jaar buiten kunnen blijven staan. Deze zijn dan vaak vervaardigd met gietijzer, beton, roestvrijstaal, maar uiteraard zijn er ook gewoon stenen modellen. Helemaal geweldig wordt het natuurlijk wanneer een tuinhaard ook gelijk als barbecue kan dienen. Veel tuinhaarden worden dan ook geleverd met een specifiek hiervoor bestemd rooster. Meestal kun je gewoon hout gebruiken om het vuur op te stoken. Uiteraard zijn er tegenwoordig ook gasmodellen. Een tuinhaard past ook uitstekend in een tuinhuis, die ’s winters dan weer hiermee kan worden verwarmd. Zorg in dat geval wel voor een goed rookkanaal. Zo biedt een tuinhaard in alle seizoenen de mogelijkheid tot warmte, goed gezelschap en verrukkelijk eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *