Speksteenkachel heeft de ultieme steensoort om vuur mee te verenigen

Een speksteenkachel is een milieubewuste, gezonde en comfortabele manier om hout te stoken. Speksteen is een natuurlijke steen die voornamelijk in Scandinavië voorkomt. Het is een zwaar gesteente die goed geschikt is als kachelmateriaal. Sterker nog er is geen één steensoort meer geschikt als kachelmateriaal dan speksteen. Speksteen houdt zelfs nog meer warmte vast dan gietijzer. Deze warmte die wordt opgenomen in de steen wordt op een prachtig natuurlijke manier heel evenredig weer losgelaten in de ruimte.

 

Een efficiënte kachel

De speksteenkachel is een efficiënte kachel. Hij maakt gebruik van hout als brandstof en weet deze warmte om een langdurige manier vrij te geven in je woonkamer. Zoals eerder gezegd houdt speksteen de warmte heel goed vast, zelfs zo goed dat na dat het vuur is uit gegaan de kachel nog wel een etmaal lang warmte af blijft geven.

 

Een gebruiksvriendelijke kachel

Voor een hele dag warmte in je huis hoef je een spekkachel slechts enkele uren te stoken. Deze efficiëntie zorgt voor een behoorlijk tijdbesparing en is ook nog eens goed voor het milieu. Indien je in de avond de kachel heeft aan gehad en de volgende ochtend weer wil doorstoken, dan is dit kinderspel. De kachel staat zomaar weer aan en geeft weer die zelfde heerlijke warmte als de avond er voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *