Terrasstralers verwarmen de terraservaring

Misschien heb je weleens gezien hoe cafés en restaurants hun terrassen verwarmen voor klanten die buiten blijven zitten. Meestal zie je dan een kleine, TL-achtige buis achter de tafels hangen, die een rood licht afgeven. Dit zijn terrasstralers of terrasverwarming. Ze geven een geconcentreerde warmte af die goed voelbaar is voor de klanten die er het dichtstbij zitten. Hetzelfde effect kun je bereiken wanneer je dit type verwarming op je eigen terras in je tuin of op de muur van je woning bij je balkon zult hangen. Op deze manier kun je subtiel en effectief warmte creëren, waardoor je langer buiten kunt blijven en genieten van een zomerse avond.

 

Hoe geven terrasstralers hun warmte af?

Anders dan kachels of haarden geven terrasstralers hun warmte af door middel van infraroodstraling. Dit wordt geleidelijk afgegeven in de ruimte zonder dat de gehele lucht verwarmd wordt. Je zult het enkel bemerken zodra je genoeg dichtbij staat of zit, want de warmte kan enkel ervaren worden door vaste objecten. Wanneer je te ver ervan af staat, zul je niet direct iets aan de lucht zelf merken. Zodra de infraroodstraling echter in contact komt met je lichaam, zal de warmte wel voelbaar worden.

 

Warmte gaat niet verloren

De terrasstralers zullen eveneens hun warmte kunnen afgeven aan het meubilair, muren of vloeren. Deze zetten de energie opnieuw om in warmte, waardoor er alsnog een gemoedelijke gloed door de ruimte trekt. Dit is echter niet direct door de terrasstralers afgegeven, zoals je dat bij een kachel of open haard zou ervaren. Er gaat zo geen warmte of energie verloren. Doordat alle stroom die wordt verbruikt door de terrasstralers wordt omgezet in warmte, zonder dat er iets verloren gaat in de luchtstroom, is het rendement aanzienlijk hoog, wat de kosten voor het verbruik van dit type verwarming laag houdt.

 

Eenvoudig in gebruik

Het installeren van dit type terrasverwarming is uitermate simpel. De meeste constructies vereisen simpelweg de aanwezigheid van een stopcontact. Je vindt terrasstralers bevestigd aan de muur, op statieven of hangend aan het plafond. Je zult gelijk het effect ervan ervaren en kunnen genieten van een verwarmende gloed in je nek of op je schouders die net de beginnende kilte dusdanig verzacht dat het een heerlijk vertoeven is buiten, ook als het al wat frisjes wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *