Vloerverwarming populairder dan ooit

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Waar in het verleden mensen uitsluitende kozen voor vloerverwarming in bijvoorbeeld de badkamer, zien we tegenwoordig steeds meer dat mensen kiezen voor vloerverwarming om hun gehele woning te verwarmen. De vloerverwarmingen zijn tegenwoordig zo efficiƫnt geworden dat het soms zelfs nog goedkoper is dan je huis verwarmen met normale radiatoren. Ook wordt er door normale radiatoren meer gas verbruikt, waardoor een vloerverwarming ook nog eens goed voor het milieu is.

Vloerverwarming
De voordelen van vloerverwarming

Vloerwarming heeft een groot aantal voordelen. Allereerst wordt vloerverwarming echt als een luxe ervaren. Deze manier van verwarmen zorgt voor veel meer wooncomfort en heerlijk warme voeten. Daarnaast is deze soort van verwarming verwerkt in de vloer, op deze manier houd je meer ruimte over. Ook vinden veel mensen ouderwetse radiatoren niet mooi en deze kun je op deze manier dus laten verwijderen. Ook is een vloerverwarming energiebesparend en goed voor het milieu.

De nadelen van vloerverwarming

Ook heeft vloerverwarming enkele nadelen. Zo kun je niet iedere vloerbedekking nemen. Over het algemeen wordt aangeraden om voor een keramische vloer te kiezen. Op deze manier zul je het hoogste rendement uit je vloerverwarming halen. Daarnaast kan de aanleg van vloerverwarming een dure aangelegenheid zijn. Vaak wordt er alleen gekozen voor vloerverwarming bij nieuwbouw, aangezien op deze manier niet oude bestaande vloer open gebroken hoeft te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *